Over ons

De Natuur en Milieufederaties in Nederland vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een mooie natuur en een duurzaam Nederland. Maar niet alleen wij, ook onze kinderen en kleinkinderen moeten die kans krijgen. Daarom zetten wij ons in voor mooie en duurzame provincies!

Hoe doen we dat?
We hebben in elke provincie een professioneel bureau, samen hebben we meer dan 1000 aangesloten organisaties, waarin bij elkaar duizenden vrijwilligers actief zijn. De Natuur en Milieufederaties hebben ruim veertig jaar ervaring en kennis van natuur, milieu en duurzaamheid. Iedereen die zich hiervoor wil inzetten kan bij ons terecht. Met onze kennis en ervaring behartigen we het belang van duurzaamheid, natuur en milieu. Dat doen we door lobby, campagnes en het stimuleren van milieuvriendelijk gedrag.

Wij hebben een groot netwerk bij politiek, overheid en bedrijfsleven. Wij willen iedereen een kans geven mee te denken over de besluiten die genomen worden op het gebied van natuur en milieu. Dit doen we door ons eigen netwerk te verbinden aan de politiek en het bedrijfsleven. En natuurlijk werken we samen met andere ‘groene organisaties’, maar ook met bijvoorbeeld energiebedrijven.

Samen voor mooie en duurzame provincies.

Meer informatie: www.natuurenmilieufederaties.nl